Vanens magt er stor. Frygten for privatlivets fred større. Ledelsens betydning størst.

Måske særligt her i starten af året er mange opmærksomme på, hvor svært det er at skodde dårlige vaner. Oxford Research har sammen med Sundhedsstyrelsen netop offentliggjort en evaluering af en flerstrenget indsats til at forebygge og stoppe rygning blandt unge. De forskellige indsatser har været afprøvet i regi af folkeskolen, erhvervsskoler og produktionsskoler.

Det gennemgående læring er, at rygning vækker stærke følelser og indsatserne støder ind i barrierer fra private holdninger om, hvor stort problemet er, og hvor meget man som uddannelsessted skal blande sig. En reel indsats kræver således tydelig og massiv ledelse. Evalueringen har fulgt projektet “Skod det nu” i to år og er nu offentliggjort sammen med et inspirationskatalog til det videre arbejde.

Du kan læse rapporten her.