I marts underskrev medarbejderne i Oxford Research Danmark en medejeraftale af virksomheden. Det betyder, at medarbejderne nu ejer 49% af virksomheden gennem et medarbejderselskab – men hvorfor har vi valgt at gå den vej i Oxford Research? 

Mere medbestemmelse, større indflydelse på virksomhedens udvikling, faglig stolthed, individuel ansvarstagen og rig mulighed for, at medarbejderne kan sætte sit præg på den strategiske retning i virksomheden. Der er mange gode grunde til, at medarbejderne i Danmark underskrev medejeraftalen med smil på læben.

Ordningen er ikke helt ny i Oxford Research-regi. Vores kolleger i Oxford Research Norge tog nemlig springet før os og har været medejere af den norske afdeling i seks år. Det har været en positiv ændring, og derfor er vi gået ned ad samme vej her i Danmark.

”Det var en modningsproces i Norge at vænne sig til den større kompleksitet, der ligger i både at være medarbejder og medejer. Efterhånden som den modenhed voksede oplevede vi et endnu stærkere engagement i virksomheden og en større forståelse og interesse for, de mange individuelle og daglige beslutninger, som tilsammen danner et økonomisk resultat. Det har så igen gjort det muligt at have en endnu større selvbestemmelse for den enkelte medarbejder,” fortæller Kim Møller, der ejer de resterende 51% af Oxford Research Danmark.

Den nye medejeraftale betyder også, at der er kommet en ny bestyrelse i Oxford Research Danmark. Kim Møller, grundlægger og ejer af Oxford Research, Martin Bæksgaard Jakobsen, chefanalytiker og repræsentant for medarbejderselskabet, og Eva Zeuthen, partner i Zeuthen Storm og bestyrelsesmedlem, skaber nu bestyrelsen i Oxford Research.

”Selvom vi altid har haft stor indflydelse på vores arbejde i Oxford Research, så får vi med medejerskabet formaliseret både indflydelse og ansvar. Det er forskellen mellem at blive hørt og komme med input inden de store beslutninger bliver truffet – og så rent faktisk være med til at træffe de store beslutninger,” fortæller Martin og fortsætter:

”Vi får mulighed for at skabe den arbejdsplads, som giver værdi for os som medarbejdere. Forskningen peger på, at det også øger produktiviteten og giver et økonomisk overskud. Og selvom det ikke ligger højt på listen over årsager til medejerskab, så gør det jo heller ikke noget, at vi som medejere får del i det overskud.”

Vi glæder os over, at vores arbejdsplads nu er vores arbejdsplads og ser frem til at udvikle Oxford Research Danmark i samarbejde med den nye bestyrelse.

Er du nysgerrig på at høre mere om vores nye medejerskabsaftale, er du velkommen til at kontakte chefanalytiker Martin Bæksgaard Jakobsen.