Efter sommerferien har Oxford Research hilst tre nye praktikanter velkommen på kontoret i København. Det er Anna Kristine, Thushani og Jakob som i løbet af efteråret 2019 vil være en del af Oxford Research. Vi fik en kort samtale med de nye praktikanter, hvor de fortalte om deres baggrunde og hvad de mest ser frem til i deres kommende tid hos os.

Velkommen til Oxford Research! Vil I starte med at fortælle os lidt om jer selv?

Anna: Jeg er 3. semesterkandidatstuderende på DPU, hvor jeg jeg læser Uddannelsesvidenskab. Efter praktikopholdet står den på specialeskrivning.

Thushani: For tiden læser jeg på kandidaten i sociologi på Aalborg universitet og er for nylig flyttet til København.  Jeg er i gang med min specialisering inden for sundhed og sygdom og mine kerneinteresser ligger inden for velfærdsområdet.

Jakob: Jeg læser til dagligt min kandidatuddannelse i statskundskab, hvor jeg specialiserer mig inden for offentlig forvaltning. Jeg er oprindeligt jyde men har slået rødder på Vesterbro.

Hvad ser I mest frem til ved jeres praktikforløb hos Oxford Research?

Anna: Det, jeg ser mest frem til er, at få lov til at udfolde min faglighed uden for universitetets rammer, hvor jeg kan bidrage med at identificere og analysere samfundsmæssige problemstillinger. Det bliver også spændende at få afprøvet og udviklet mine metodiske færdigheder og få et indblik i områder, som jeg aldrig havde tænkt på før. Desuden ser jeg frem til efter fire år på universitetet at opnå en forståelse af, hvad man kan bruge en kandidat i uddannelsesvidenskab til.

Thushani: Jeg ser frem til at indgå i en arbejdssammenhæng med erfarne kollegaer og få en smagsprøve på alt det som hører med. Det bliver spændende at opnå indsigt i forskellige faser af projekter. Jeg glæder mig især til at arbejde med mine kerneinteresser i en mere relevant kontekst og blive udfordret på mindre kendte områder. På samme tid glæder jeg mig til at få lidt afveksling fra studielivet. 

Jakob: Jeg ser frem til at få hands-on erfaring med konsulentverdenen, og prøve kræfter med de metodiske redskaber, jeg er skolet i fra universitetet. Ikke mindst ser jeg frem til gennem analyse og evaluering at skabe nye indsigter for meningsfulde klienter, som kan drive forandring og forbedring i det offentlige såvel som fonde og organisationer. Sidst men ikke mindst ser jeg frem til at indgå i et stærkt kollegialt fællesskab med fredagsbarer, julefrokost og alt hvad det indebærer.

Kan I fortælle lidt om hvorfor I valgte at søge praktik hos Oxford Research?

Anna: Det, der særligt styrkede min motivation for at søge hos Oxford Research var, at de arbejder for at give beslutningstagere et solidt vidensgrundlag, som kan danne udgangspunkt for udviklingen af samfundet. Og da jeg elsker at fordybe mig og nørde forskellige tiltag, men samtidig har et ønske om, at den viden jeg opsøger, skal nå ud til de rette, hvor den kan gøre en forskel, fandt jeg det oplagt at søge praktikantstillingen her. Derudover var det vigtigt for mig at komme ind et sted, hvor min stemme gjaldt, og hvor jeg kunne få lov til at arbejde med noget studierelevant.

Thushani: Da jeg skulle søge praktik, var jeg bevidst om, at det skulle give mulighed for at kunne afprøve mange af de metoder, jeg har med fra min bagage. Oxford research var tiltalende, da jeg får mulighed for at afprøve og finpudse metoder fra studiet og samtidig tilegne nye kompetencer inden for konsulentverdenen. Det vægtede højt, at det er en arbejdsplads, som har stor erfaring med praktikanter og ikke mindst sikrer, at vi er godt klædt på til at varetage opgaverne fx igennem et struktureret introprogram.   

Jakob: Jeg var fast besluttet på at ville i praktik i efterårssemestret 2019. Gennem mine studier på statskundskab var jeg blevet lun på policy evaluering og gik med lyst og motivation for at få et mere praktisk kendskab til evalueringer. Oxford Research var for mig et godt match idet dette praktiske fokus er krydset med offentlige myndigheder og organisationer, som er genstandsfeltet for dette konsulenthus’ analyser og ikke mindst min faglige interesse.
Jeg var blevet bekendt med, at man hos Oxford får lov at være en ligeværdig del på alle niveauer af konsulentbranchen – både tilbudsskrivning, dataindsamling, -behandling og analyse samt rapportskrivning og kundemøder. Dette var noget jeg især lagde vægt på i mine overvejelser og hvorfor jeg endte med at søge hos Oxford Research.

Overvejer du at søge praktikplads hos Oxford Research? Så send os en mail til office@oxfordresearch.dk, så vil vi skrive til dig så snart, vi søger praktikanter til kommende semester.

På billedet ses fra højre ses: Jakob Højholt, Thushani Kulatheivam og Anna Kristine Boulund